Ny skeppsdesign!

Vi har de senaste månaderna arbetat med att renodla vår idé och vision med Horisont, och som en följd av detta har själva grundidén på hur skeppet ska konstrueras och se ut också omformulerats och vidareutvecklats, och idag kommer vi visa er några första skisser och konceptbilder på den känsla, idé och stämning vi vill frammana med skeppet. Skeppet som vi tänker oss är trångt, mörkt och rostigt, praktiskt byggt och inrett och har rum för en liten besättning på ett halvdussin individer, som lever och arbetar tätt inpå varandra under långa tidsperioder. Här finns allt som krävs för att överleva, men ingenting som ens påminner om lyx eller egentlig livskvalité; skeppet är liksom världen där det befinner sig hårt, avskalat och mörkt, men också pålitligt, robust och praktiskt konstruerat. Alla funktioner fyller sin roll och går att lita på så länge man vet hur man ska hantera dem och hur man ska sköta dem, var sak har sin plats även om det vid en första anblick kan tyckas rörigt och skrotigt.

Nedan följer konceptritningar av skeppet, som visar idén på design på den låda som utgör skeppet, med såväl rudimentär interiör som allmän arkitektur. Skeppet inkluderar i dessa skisser Brygga, Navrum, Bunkrum med bäddar som skjuts ut ur väggen och som möjliggör för en arbetsbänk eller liknande när bäddarna är infällda i väggen, Maskinrum, samt en toalett. Allt som allt är skeppet 8.3 meter långt, 2,5 meter brett på alla ställen utom där bunkrummet går ut där skeppet är 4.2 meter brett. Skeppet tar således upp en golvyta på drygt 35 kvadratmeter, och kommer vara strax över två meter högt från golv till tak.  Den del av skeppet som kommer konstrueras och som visas här nedan är dock bara den del av skeppet som besättningen kan röra sig och leva på; skeppet IN-game består av tjockt pansar, lufttomma lastutrymmen, skrov och övriga delar som besättningen inte kan röra sig på, och denna del kommer därför inte heller att konstrueras för lajven.

Så, istället för att prata mer om dem, så visar vi er dem istället; här kommer konceptbilderna, och vi hoppas ni ska tycka de ser spännande ut, det gör vi!

Advertisements

~ by immersionisterna on June 15, 2011.

One Response to “Ny skeppsdesign!”

  1. ;–P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: