Konceptskisser

Vi har idag suttit ned och dragit upp konceptskisser för skeppet i Google Sketchup, och resultatet kan skådas nedan. De här skisserna är våra första arbetsskisser och en hel del kan komma att förändras i takt med att vi får grepp om teknologin som kommer användas och i takt med att nya idéer och problem visar sig och behandlas. I nuläget är vi väldigt nöjda med vad vi har framför oss och tycker att det ger en bra bild av vad vi har tänkt oss.

Skisserna föreställer helt enkelt skeppsmodulen, med den grundläggande interiören och designen. Som förklaring till bilderna kan sägas att det är tre platser, där kaptenen sitter för sig och mekanikern och navigatören sitter bredvid varandra i andra änden av det lilla skeppet. Framför sig har alla paneler och instrument, med en stor mängd knappar, spakar, reglage och mätare. Kaptenen har en monitor framför sig som används för bildkommunikation, och navigatören har två monitorer framför sig som visar radar- och scannerbilder samt informationsdata.

Mellan navigatören och Mekanikern går en ingång in till system och teknik, som mekanikern kommer behöva underhålla och reparera under spelets gång. Där finns också en tub vilken leder upp till en ovanpå kabinen liggande tunnel, där andra system finns tillgängliga. Dessa tunnlar ligger i spelet inuti själva skeppsskrovet, som är flera meter tjockt;  skisser på hur skeppet ser ut i spelvärlden kommer att komma upp senare, och det som visas nu är hur det praktiskt kommer se ut i verkligheten. Detsamma gäller vissa externa boxar och lådor på modulen, som kommer husera system som mekanikern kommer åt från insidan av skeppet, och alltså i spelet befinner sig i skrovet på skeppet.

Skeppet inkluderar en mängd moduler och paneler, som ger access till olika sladdar, rör, ledningar, fläktar och annan mekanik och system, för mekanikern att serva. Här finns också en microvågsugn och en kyl/frys, samt mindre förvaringsutrymmen.

Ingång i skeppet sker via en lucka av ubåtsmodell i taket.

Advertisements

~ by immersionisterna on March 16, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: